Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και το Κέντρο Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) διοργανώνουν ομιλία του καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής (Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) κ. Δημήτρη Παρασκευή με θέμα: «Η εμπειρία της πανδημίας Covid-19: Απαντήσεις από το παρελθόν και διδάγματα για το μέλλον». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Αυγούστου και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου.
Δημήτρης Παρασκευής – Σύντομο Βιογραφικό
Καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα.
Ο Δημήτρης Παρασκευής είναι απόφοιτος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης (MSc) στη μοριακή βιολογία στο Τμήμα Βιολογίας, του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει εκπονήσει τη διδακτορική του διατριβή στη μοριακή επιδημιολογία ιογενών λοιμώξεων στο Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια διατέλεσε για δύο έτη ως επιστημονικός συνεργάτης (μεταδιδακτορικός ερευνητής) στο Εργαστήριο Κλινικής και Εξελικτικής Ιολογίας του Rega Institute for Medical Research, Leuven, Belgium.
Το 2008 εξελέγη λέκτορας Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου υπηρετεί έως σήμερα στη βαθμίδα του καθηγητή Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής.
Από το 2020 συμμετάσχει ενεργά στη διαχείριση της πανδημίας COVID-19 ως μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας έχει συμμετάσχει/συμμετέχει σε εθνικές και διεθνείς επιτροπές δημόσιας υγείας.Tο 2022 έως το Σεπτέμβριο του 2023 διατέλεσε αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ υπεύθυνος για μεταδοτικά νοσήματα. Από το Σεπτέμβριο του 2023 είναι μέλος ΔΣ του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας).
Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εθνικών και διεθνών εταιριών και μέλος της ομάδας σύνταξης των εφτά διεθνών επιστημονικών περιοδικών (mbio, Scientific reports, Molecular Phylogeneticsand Εvolution, Vaccine, Infections Geneticsand Evolution και BM CofInfectious Diseases).
Έχει υπηρετήσει ως κριτής ερευνητικών προτάσεων σε φορείς εθνικούς και διεθνείς, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τους τομείς της επιδημιολογίας, δημόσιας υγείας, επιδημιολογίας λοιμωδών και χρόνιων νοσημάτων, εφαρμογές μοριακής επιδημιολογίας στη δημόσια υγεία, μοριακής διαγνωστικής, και βιοπληροφορικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου