25 Ιουλ 2024

Ψηφιακός Ταξιδιωτικός Οδηγός “samosgreece.gr” - Μια Διαδημοτική ενέργεια που ενισχύει το τουριστικό ενδιαφέρον για τη Σάμο

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, με σκοπό την ενίσχυση της προβολής και προώθησης του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού, προχώρησε με τη συμμετοχή και του Δήμου Δυτικής Σάμου στη δημιουργία, κατασκευή και έκδοση του αναβαθμισμένου Ψηφιακού, Ταξιδιωτικού Οδηγού της Σάμου, samosgreece.gr. 

Το samosgreece.gr διαθέτει διπλή δυνατότητα χρήσης τόσο μέσω του ομώνυμου ιστοχώρου, όσο και μέσω του σύγχρονου, διαδραστικού QR Scan παρέχοντας σε επισκέπτες και πολίτες της Σάμου τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε βασικές αλλά και εξειδικευμένες, ολοκληρωμένες πληροφορίες για το νησί μας, με ένα απλό σκανάρισμα από το κινητό τους, tablet κ.λπ.

Το QR Scan κυκλοφορεί και σε έντυπο, αυτοκόλλητης μορφής, το οποίο ήδη διανέμεται στο σύνολο του επιχειρηματικού και τουριστικού κλάδου μέσω των τοπικών φορέων και των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, με την πρόσκληση να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη διαδημοτική, συλλογική προσπάθεια για την προαγωγή και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του προορισμού «Σάμος». Για την καλύτερη δυνατή προβολή του ψηφιακού ταξιδιωτικού οδηγού του νησιού μας, ο Δήμος προτρέπει τους επιχειρηματίες να τοποθετήσουν το έντυπο QR σε εμφανές σημείο της κάθε επιχείρησης.

Ταυτόχρονα ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, σχεδίασε και εξέδωσε έντυπο ταξιδιωτικό, οδικό χάρτη, ένα ιδιαίτερα χρηστικό εργαλείο για τους επισκέπτες του Δήμου μας που δεν έχουν τη γνώση ή την εξοικείωση των νέων τεχνολογιών. Ο έντυπος χάρτης αποτυπώνει στοιχεία, σημεία ενδιαφέροντος και διαδρομές με επισημασμένες οδηγίες, καθώς επίσης και επιμέρους χρήσιμες πληροφορίες για το Δήμο.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να σχεδιάσει ένα σύνολο επικοινωνιακού υλικού που θ’ αποτελέσει τη βάση ενός σύγχρονου, διαδραστικού, εργαλείου προβολής -καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους- του τουριστικού μας προϊόντος το οποίο διαρκώς θα εξελίσσεται και θα εμπλουτίζεται με έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νησιού. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου προσβλέπει στη διατήρηση και συνεχή ανάπτυξη μιας σταθερής συνεργασίας με το Δήμο Δυτικής Σάμου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τόπου προκειμένου, να αναδειχθεί το μήνυμα, ότι η Σάμος είναι ένας ενιαίος προορισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required