3 Ιουλ 2024

«Η ισχύς εν τη ενώσει» - Γράφει ο Μανώλης Νικ. Κάρλας

Σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες, έντυπες και ηλεκτρονικές, το απόγευμα του Σαββάτου, 22 Ιουνίου, η Πλατεία Πυθαγόρα γέμισε με ενθουσιασμό και ζωντάνια καθώς φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν για να υποδεχθούν τα τρόπαια του UEFA Europa Conference League και του UEFA Youth League.

Η παρουσία των τροπαίων αποτέλεσε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους που κατέκλυσαν την πλατεία δείχνοντας τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους για την ομάδα της προτίμησης τους..

Ανάλογες μαζικές, ενθουσιώδεις και ειρηνικές εκδηλώσεις έχουν, κατά καιρούς, διοργανώσει οι φίλαθλοι διαφόρων ομάδων στον τόπο μας και αλλού.

Και ενώ παρατηρούμε και χαιρόμαστε για όλα αυτά διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει η ανάλογη μαζική, πάνδημη και ενθουσιώδης συμμετοχή και ανταπόκριση σε κλήσεις και προσκλήσεις για τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας μας που αφορούν την Υγεία, την Παιδεία, την Άθληση, τον Πολιτισμό, την αποκατάσταση των συνεπειών του φονικού και καταστροφικού σεισμού, την ακρίβεια στα βασικά κοινωνικά αγαθά, στα εισιτήρια, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά, στα καύσιμα, στην ενέργεια και την ποιότητα της ζωής μας εν γένει.

Τα εν λόγω θέματα ως καθαρά πολιτικά, ξεπερνούν τα κομματικά σύνορα και καθώς αγγίζουν την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, μας αφορούν όλους.


Ως γνωστόν, η δυναμική και αυτόκλητη παρουσία μας στα κοινωνικά δρώμενα κάθε είδους είναι βασικό συνταγματικό μας καθήκον και ταυτόχρονα δικαίωμα μας αναφαίρετο και η δύναμη μας.

Έτσι το έχει καταγράψει περίτρανα η τοπική μας ιστορία και το έχουν αποδείξει, επιπρόσθετα, στις μέρες μας, η πολύχρονη εμπειρία και τα θετικά και γόνιμα αποτελέσματα από την λειτουργία του μοναδικού, απαράμιλλου και αυτόνομου εθελοντικού μας κινήματος.


Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι κοινό μας χρέος να πορευτούμε όλοι μαζί αναζητώντας σχεδιάζοντας και διεκδικώντας, πολυσήμαντα, καλύτερες μέρες για μας και για τα παιδιά μας.

Όπου χρειάζεται υπέρβαση πρέπει να γίνει άμεσα και μελετημένα.

Διαφορετικά απέχοντας ως αδιάφοροι ή διαμαρτυρόμενοι ή λειτουργώντας μοναχικά ή και μονοσήμαντα δεν συνεισφέρουμε ενισχυτικά στη θετική μετεξέλιξη της κοινωνίας μας.

Αξίζει να επιχειρήσουμε παντού συμμετοχικά.

Άλλωστε η ισχύς εν τη ενώσει.


Μανώλης Νικ. Κάρλας
Πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου (2003-2010)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required