12 Ιουλ 2024

Χρήστος Χατζηχριστοδούλου – Απολογισμός έργου για τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ανατολικής Σάμου

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, 12 Ιουλίου, ο απερχόμενος πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ανατολικής Σάμου», δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή», Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Να σημειωθεί ότι οι Σχολικές Επιτροπές των περισσότερων Δήμων από τέλος Ιουνίου, όπως προέβλεπε σχετικό άρθρο του Υπουργείου Εσωτερικών, καταργήθηκαν. Ειδικότερα, από τις 29 Ιουνίου 2024 σταμάτησε η λειτουργία περισσότερων από 600 Σχολικών Επιτροπών και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρθηκαν στους οικείους Δήμους. Οι Σχολικές Επιτροπές παραμένουν μόνο στους Δήμους που διαθέτουν πάνω από 100 σχολικές μονάδες, κάτι που δεν ισχύει σε κανέναν Δήμο των νησιών του Νομού μας.

Πολλοί Δήμοι έχουν αντιδράσει για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών. Οι όποιες αποφάσεις στο μέλλον, αν απαιτηθεί, θα λαμβάνονται από τη Δημοτική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Η Δημοτική Επιτροπή αποτελεί το νέο συλλογικό όργανο διοίκησης του Δήμου το οποίο ασκεί τις αρμοδιότητες της Εκτελεστικής Επιτροπής, της ΟικονομικήςΕπιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι οποίες από την 1η Ιανουαρίου 2024 καταργήθηκαν.

Σημαντικό έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε πλήρη ενημέρωση για τις αποφάσεις και το έργο που πραγματοποιήθηκε κατά την πρόσφατη θητεία, από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2024. Ομολογουμένως, όπως θα ακούσετε και στο ηχητικό αρχείο παρακάτω, πάρθηκαν αποφάσεις και διατέθηκαν χρηματικά ποσά που έχουν εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων, και για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβριο.


Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Πάρης Παπαγεωργίου, συνεχάρη τον απερχόμενο πρόεδρο και αναφέρθηκε στο πνεύμα συνεργασίας που μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στο τόπο, τονίζοντας ότι ο κ. Χατζηχριστοδούλου δεν προέρχεται από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required