17 Ιουλ 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα αγριογούρουνα

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, τα μέλη του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου για το μείζον ζήτημα των αγριογούρουνων. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και της Διεύθυνσης Δασών. Στα αιτήματά τους, τα μέλη του συλλόγου αναφέρουν τα εξής:


1/ Να παρθούν τώρα μέτρα για εξάλειψη του πληθυσμού των αγριογούρουνων από το νησί

2/ Να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις για τις ζημιές που έχουν γίνει

3/ Να ενταχθεί στον κανονισμό του ΕΛΓΑ η αποζημίωση από τις ζημιές από τους αγριόχοιρους



Παρέμβαση έγινε και στη Διεύθυνση Γεωργίας και στην Κτηνιατρική Υπηρεσία. 




Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος επισημαίνει για άλλη μια φορά την ανάγκη να γίνουν πράξη οι διεκδικήσεις τους από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο, Περιφέρεια, Δασαρχείο), να πιέσουν οι υπηρεσίες οι Δήμοι κ.λπ. γιατί ρημάζουν οι καλλιέργειες! 

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος σημειώνει: «Συγκεκριμένα τα αγριογούρουνα ρημάζουν τα αμπέλια, τα κηπευτικά, γκρεμίζουν τοίχους, χαλάνε τις πεζούλες, αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή. Πάει χαμένος ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας!



Οι αγρότες του νησιού μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα σωρό ζητήματα όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής, την κακή συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, την έλλειψη έργων για την άρδευση των καλλιεργειών μας κλπ. Δεν αντέχουμε άλλο. 



Δε δεχόμαστε άλλο την κοροϊδία! Φτάνει με τις συσκέψεις και τα έγγραφα. Ζητάμε γραπτές απαντήσεις τώρα και να δώσουν λύση στο πρόβλημα χθες! Ας αναλάβει η κάθε υπηρεσία τις ευθύνες της πριν να είναι αργά και για τις καλλιέργειες και για την ανθρώπινη ζωή!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required