19 Ιουλ 2024

«Με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας με εξαναγκάσατε σε παραίτηση» - 2η αίτηση παραίτησης (οριστική), από την παιδίατρο Δήμητρα Λάμπρου

Τη 2η αίτηση παραίτησης (οριστική), λόγω συνταξιοδότησης, με αριθμό 10110 και ημερομηνία 17/07/2024, κατέθεσε προς τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείο Σάμου και κοινοποίηση στο γραφείο προσωπικού, η παιδίατρος κ. Δήμητρα Λάμπρου.

Επίσης η αίτησή της έχει αποσταλεί στην Εισαγγελία Σάμου, στη 2η ΥΠΕ και στον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου. Η κ. Δήμητρα Λάμπρου αναλύει τους λόγους παραίτησής της, όπως παρακάτω:

«Παραιτούμαι από την οργανική μου θέση στο ΚΕΦΙΑΠ, ενώ από το 2023 εργάζομαι ως Παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για τους παρακάτω λόγους:

Αρχικά δεν έχουν τηρηθεί οι νόμοι σχετικά με την μετακίνησή μου από το ΚΕΦΙΑΠ Σάμου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου από το 2012 έως σήμερα, ενώ βάσει του νόμου 4052/2012 αρ. 27 απαγορεύεται κάθε εσωτερική μετακίνηση του προσωπικού των ανωτέρω κέντρων για οποιοδήποτε λόγο.

Δεν υφίστανται μετακινήσεις για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (από το 2012 έως σήμερα) με τη συνεχή δικαιολογία εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και μάλιστα χωρίς την αίτησή μου.

Δεν τηρήθηκε η νομοθεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για τη νόμιμη μετακίνησή μου στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, λόγω της εκλογής μου ως Δημοτικής Συμβούλου στο Δήμο Δυτικής Σάμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Βίωσα απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλα όλα αυτά τα χρόνια για την εύρυθμη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής, εξυπηρετώντας χιλιάδες άτομα και στην περίοδο κρίσης του μεταναστευτικού, αλλά και εν μέσω πανδημίας Covid-19 με τίμημα στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή.

Έχει επέλθει υπερκόπωση διότι επί πολλά συναπτά έτη υπερεκμεταλλευτήκατε την εργασία μου με υπερωριακά, παράνομα, συνεχόμενα, εξουθενωτικά ωράρια. Επίσης ενώ από διμήνου μετά την πρόσληψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο και με την συμβολή και ιδιώτη παιδιάτρου, υπήρχε μια σχετική επάρκεια προσωπικού, πάλι ήταν αδύνατη η μετακίνησή μου αλλά και η χορήγηση αδειών, σημειωτέον άδειες από το 2021 και μετά.

Με την αναφορά υπηρεσιακών αναγκών, καταργούνται νόμοι και βασικά συνταγματικά δικαιώματα που αφορούν τόσο την εργασία μου, όσο και την ατομική μου υπόσταση.

Με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας, με εξαναγκάσατε σε παραίτηση. Ακόμα και το τελευταίο διάστημα δεν έγινε καμία προσπάθεια εκ μέρους σας, για στοιχειώδη επίλυση των νόμιμων δικαιωμάτων μου.

Επιφυλάσσομαι για κάθε δικαίωμά μου και νομική διεκδίκηση κατά παντός υπευθύνου».

Πηγή: samostoday.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required