14 Ιουλ 2024

Τουρισμός κρουαζιέρας 2024

Το ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο Sea Cloud II το απόγευμα του Σαββάτου, 13 Ιουλίου, αγκυροβόλησε στο Πυθαγόρειο σε θέση αρόδου στις 15:30, προερχόμενο από την Πάτμο, σε κατάσταση αναμονής, προκειμένου να καταπλεύσει το πρωί της Κυριακής στο Κουσάντασι της Τουρκίας.

Το ιερό νησί της Πάτμου κατακλύζεται, ειδικά τη φετινή σεζόν, από κρουαζιερόπλοια που οι αφίξεις στο τέλος της περιόδου θα ξεπεράσουν τις 250 και οι επιβάτες τις 150.000. Οι δε προβλήτες του Κουσάντασι παρατηρούμε ότι είναι γεμάτες καθημερινά, με μεγάλα και μεσαίου μεγέθους πλοία, η ταυτόχρονη άφιξη των οποίων δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία.


Για το νησί μας το ευχάριστο είναι ότι το blue sapphire επιλέγει το Πυθαγόρειο και σε 3ήμερες κρουαζιέρες με βάση το λιμάνι του Cesme, αλλά παρατηρήσαμε ότι καθιέρωσε και εβδομαδιαία προσέγγιση σε σχέση με το αρχικό πρόγραμμα, κάθε Τετάρτη 08:00-00:00 γεμίζοντας με Τούρκους επισκέπτες το νησί μας. 


Η προτίμηση αυτή οφείλεται στην άμεση εξυπηρέτηση των τελωνειακών αρχών του Πυθαγορείου αλλά κυρίως στην χρησιμοποίηση της λάντσας ΕΙΡΗΝΗ, πιστοποιημένου σκάφους για μεταφορά επιβατών από και προς τα κ/ζ, λύνοντας ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά την από-επιβίβαση με ίδια μέσα. 

Ο τουριστικός λιμένας της Σάμου με προβλήτα 150+ μ. γιατί δεν χρησιμοποιείται; Είναι ένα ερώτημα που χρειάζεται απάντηση.

Δ. Λεκάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required