3 Ιουλ 2024

Χρηματοδότηση Δήμου Ανατολικής Σάμου για δημιουργία ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ανατολικής Σάμου στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» για την δράση «Χρηματοδότηση δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών».

Η χρηματοδότηση ανέρχεται στις 180.000 ευρώ και αφορά την διαχείριση της καύσιμης ύλης πέριξ οικισμών του Δήμου και την εφαρμογή των απαραίτητων παρεμβάσεων προκειμένου να δημιουργηθούν ζώνες που θα επιβραδύνουν ή και θα ανακόψουν μια πυρκαγιά προς κατοικημένες περιοχές.

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν είναι οι εξής:

1. Υλοτομία δένδρων

2. Μεταφορά – Στοίβαξη

3. Διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης με προωθητήρα γαιών (μπουλντόζα)

4. Αραίωση – Αποκλάδωση

5. Αφαίρεση υπορόφου (θαμνώδη βλάστηση)

6. Θρυμματισμός και διαχείριση των προϊόντων δασικής βιομάζας.


«Ο Δήμος μας και οι αρμόδιες υπηρεσίες αναζητούν κάθε πηγή χρηματοδότησης που μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη και την θωράκιση απέναντι στις δασικές πυρκαγιές. Η χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο είναι ένα σημαντικό βήμα γιατί αφορά την διαχείριση της καύσιμης ύλης γύρω από τα χωριά μας και, όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη εστία ανάφλεξης σε περίπτωση πυρκαγιάς» δήλωσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required