5 Ιουν 2024

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Βαθύ - «Την Κυριακή να κάνουμε την έκπληξη!»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ την Τρίτη, 4 Ιουνίου, το απόγευμα στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια Ευρωβουλευτής Έρη Ρίτσου. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και η Αγλαϊα Κυρίτση, περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βόρειο Αιγαίο, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο Νίκος Παπαναστάσης αναφέρθηκε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας και πώς οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός συνολικά, είναι γέννημα θρέμμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που με ιδιαίτερη προσήλωση υπηρετούν και οι εγχώριοι εκπρόσωποι των αστών δηλαδή η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ 1 και 2, το ΠΑΣΟΚ, η Ελληνική Λύση. Αυτοί που συγκρίνουν τα «πόθεν έσχες» τους και τα εκατομμύριά τους, την ίδια ώρα έχουν ψηφίσει τα χρηματιστήρια Ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση, την «πράσινη μετάβαση» και ο κόσμος καλείται να πληρώσει το ρεύμα μέχρι και 70% ακριβότερα τον Ιούνη.



Τα κόμματα που καλούν να τα ψηφίσουμε είναι αυτά που στήριξαν τους αντιλαϊκούς νόμους και τα μνημόνια που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόσο αυτά που έχουν κυβερνήσει (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) όσο και η Ελληνική Λύση που ο αρχηγός της ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, και την Κοινή Αγροτική Πολιτική που ρημάζει τους αγρότες, αλλά και στήριξε το ψήφισμα για την ελεύθερη δράση των λόμπι στην ΕΕ με όλους τους άλλους μαζί. 



Ο Ν. Παπαναστάσης αναφέρθηκε, επίσης, στην όξυνση των ανταγωνισμών με πρωταγωνιστή και την ΕΕ, την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, τη δημιουργία νέων πολεμικών συγκρούσεων, αλλά και το αλισβερίσι με την τουρκική άρχουσα τάξη που προϋποθέτουν την οικονομική αιμορραγία του ελληνικού λαού και συνολικά των λαών. Δεν είναι τυχαία η κατακόρυφη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών παγκοσμίως προς εξυπηρέτηση των κερδών των βιομηχάνων πολέμου σε Ουκρανία, Μέση Ανατολή κλπ. 


Το ΚΚΕ τόνισε, είναι με την Ευρώπη της φιλίας, της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της ευημερίας των λαών. Κόντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση της φτώχειας, της εκμετάλλευσης, των λόμπι και των πολέμων. Αυτό πρέπει να στηρίξουμε την 9η Μάη. Και μέσα και έξω από τα έδρανα των Βρυξελλών να στείλουμε μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης να αποκαλύπτουμε και να ακυρώνουμε τα άθλια σχέδιά τους για τις ζωές μας. 



Στο χαιρετισμό της η Έρη Ρίτσου κάλεσε να στηρίξουμε ΚΚΕ και εξήγησε γιατί έχει σημασία να βρισκόμαστε μέσα εκεί για να δυναμώνουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τη φωνή του λαού μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required