29 Ιουν 2024

Παράδοση πυροσβεστικού οχήματος στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βαθέος από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 26 Ιουνίου, στην έδρα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βαθέος στην περιοχή «Αγία Ειρήνη» πραγματοποιήθηκε η παράδοση ενός καινούργιου πυροσβεστικού οχήματος 4Χ4, χωρητικότητας μισού τόνου νερού.


Από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανατολικής Σάμου έγιναν ενέργειες ώστε να αποκτηθούν τέσσερα οχήματα μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.



Έγινε αγιασμός από τον π. Ευτύχιο Λάνδρου και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου κ. Σταμάτης Σεϊρλής αναφέροντας τα εξής: «Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και στους δύο δημάρχους (Στάντζο και Παπαγεωργίου), που και οι δύο στηρίζουν το έργο μας. Νιώθουμε ιδιαίτερα ευτυχείς που έστω και αργά καταφέραμε να ενταχθούμε στο μητρώο πολιτικής προστασίας και να λάβουμε την απαραίτητη πιστοποίηση».




Εκ μέρους της Π.Υ. Σάμου ο Διοικητής της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Σάμου, αρχιπύραρχος κ. Παναγιώτης Τιάγκος, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα εθελοντικά κλιμάκια, που αποτελούν πολύ μεγάλη δύναμη και συνδράμουν στο μέγιστο την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως είπε «επισκέπτομαι καθημερινά τις εθελοντικές ομάδες και συζητάμε διάφορα που αφορούν το έργο μας στην πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών».


Ο διοικητής της Π.Υ. Σάμου, αντιπύραρχος κ. Γιώργος Μιαούλης, μίλησε για την ενότητα που πρέπει να υπάρχει σε όλους και πάντα να προσπαθούν αυτό που βρήκαν, να το πάνε ένα βήμα παραπάνω, ένα βήμα περισσότερο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου, ο τ. δήμαρχος κ. Γιώργος Στάντζος, ο τ. αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Καρράς, η αναπληρώτρια προϊστάμενη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Καλλιρόη Φερεντίνου, εθελοντές του Κλιμακίου Βαθέος, η Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας Σαμίων, η Εθελοντική Ομάδα των Μυτιληνιών «Οι φίλοι του δάσους» και εθελοντές της ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Πυθαγορείου.

Πηγή: samostoday.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required