26 Ιουν 2024

Κατερίνα Παπαδοπούλου για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας: «Μετά τη ΜΕΘ, υπάρχει μόνο ο Θεός»

Έχει ήδη ξεκινήσει στο Πυθαγόρειο, η συλλογή υπογραφών για τη διατήρηση λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η οποία κινδυνεύει το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού θ’ αποχωρήσουν από αυτή γιατροί που υπηρετούν μέχρι σήμερα.

Για το συγκεκριμένο θέμα, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στο Radio Café 102,4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών» η κ. Κατερίνα Παπαδοπούλου που  βίωσε και η ίδια τη λειτουργία της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, έχοντας εκεί δύο (2) δικά της άτομα. Η κ. Κατερίνα Παπαδοπούλου είπε:

«Εγώ δεν είχα εμπειρία από τη Μονάδα αυτή, τη ΜΕΘ όπως λέμε. Όμως εδώ και 55 μέρες περίπου τα έχει φέρει έτσι η ζωή, ώστε δύο δικοί μου άνθρωποι να νοσηλευτούν εκεί. Ο ένας δεν υπάρχει ανάμεσά μας.

Έζησα από κοντά όλες αυτές τις καταστάσεις και το μόνο που έχω να πω, είναι να μιλήσω για την αυταπάρνηση των γιατρών που υπηρετούν στην ΜΕΘ.

Όταν βρεθεί κάποιος εκεί δεν είναι εύκολα τα πράγματα, ούτε για τους ασθενείς, αλλά ούτε και για τους γιατρούς αλλά και τους νοσηλευτές.

«Μετά την εντατική να ξέρετε, υπάρχει μόνο ο Θεός».

Έζησα από κοντά τις αγωνίες του κ. Fabio Giardina, όπου εκτός από τις πρωϊνές ώρες, βρίσκεται και κάθε απόγευμα στις 18:30 στο Νοσοκομείο για να φροντίζει τους ασθενείς του.

Βλέποντας από κοντά τις ελλείψεις που υπάρχουν στη ΜΕΘ, σκέφτηκα να συντάξω ένα μικρό κείμενο και να συλλέξω υπογραφές πρώτα από το Πυθαγόρειο, για να αποτρέψουμε το κλείσιμό της.

Με συγκίνησε η προθυμία όλων των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών στο Πυθαγόρειο, ειδικά στα καταστήματα εστίασης, να υπογράψουν το κείμενο.

Ξέρετε στη ΜΕΘ πρόσφατα νοσηλεύτηκαν και τρείς τουρίστες, ένας Νορβηγός και δύο Γερμανοί και όπως καταλαβαίνετε το θέμα της ΜΕΘ είναι πολύ σοβαρό και για τους τουρίστες που έρχονται για διακοπές στο νησί μας. Συνήθως οι τουρίστες εξετάζουν πρώτα, αν το μέρος που θα πάνε διακοπές, διαθέτει καλή μονάδα υγείας.

Πριν μερικά χρόνια δούλευα στο αεροδρόμιο και είδα με τα μάτια μου, ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, επειδή έπρεπε να γίνει διακομιδή τους στην Αθήνα και γιατί δεν υπήρχε ΜΕΘ. Ξεψυχούσαν στο αεροδρόμιο, περιμένοντας το εναέριο μεταφορικό μέσο.

Αν δεν ζήσει κάποιος την εμπειρία της ΜΕΘ, δεν μπορεί ποτέ να καταλάβει τι γίνεται εκεί. Συνεχής προσπάθεια επί 24ωρου βάσεως για να παραμείνει ο ασθενής στη ζωή.

Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει ενεργή η ΜΕΘ, άσχετα αν κάποιοι επιδιώκουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Ζούμε σε ένα ακριτικό νησί κι έχουμε κάθε δικαίωμα ως φορολογούμενοι πολίτες να ζητάμε το αυτονόητο. Να ζητάμε τις απαραίτητες παροχές υγείας».

Πηγή: samostoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required