1 Ιουν 2024

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου καταδικάζει πρόσφατη απόφαση για περικοπή αποζημιώσεων των υπερβαλλουσών υπερωριών

Με επιστολή του, στις 29 Μαΐου, προς την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κα Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό, την διοικητήρια του Γενικού νοσοκομείου Σάμου κα Αφροδίτη Αγγέλη και τον βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου καταδικάζει την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Υγείας κου Άδωνι Γεωργιάδη και του διοικητή της 2ης ΥΠΕ κου Χρήστου Ροϊλού, για περικοπή στις αποζημιώσεις των υπερβαλλουσών εφημεριών των γιατρών.

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής.

«Ο Ιατρικός Σύλογος Σάμου καταδικάζει την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υγείας Κου Άδωνι Γεωργιάδη και του Διοικητή 2ης ΥΠΕ Κου Ροϊλού Χρήστου για περικοπή στις αποζημιώσεις των υπερβαλλουσών εφημεριών των ιατρών της 2ης ΥΠΕ. Λόγω της σημαντικής έλλειψης σε ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι λιγοστοί εναπομείναντες ιατροί προκειμένου να καλύψουν τα κενά, αναγκάζονται να πραγματοποιούν περισσότερες εφημερίες από όσες προβλέπει ο νόμος!


Και ο Υπουργός αντί να δώσει κίνητρα σε ιατρούς να έρθουν στα νησιά, για να τους ευχαριστήσει ψήφισε περικοπές στις αμοιβές των ιατρών για εφημερίες που έχουν πραγματοποιηθεί και κάνει ότι μπορεί για να τους απωθήσει!

Είναι ντροπή!!!

Ο Ιατρικός Σύλλογος θα είναι δίπλα σε όποια απόφαση πάρουν οι ιατροί μπροστά σε αυτήν την κατάφωρη αδικία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required