5 Ιουν 2024

4ος Σαμιακός Μαθητικός Διαγωνισμός Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων - Ιούνιος 2024

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» προκηρύσσει τον 4ο Σαμιακό Μαθητικό Διαγωνισμό Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων.

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τον διαγωνισμό διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» σε συνεργασία με τον Εθνικό Μετρ Νίκο Μενδρινό που είναι Πρωταθλητής στο Καλλιτεχνικό Σκάκι,την σκακιστική λέσχη Jose Raul Capablanca του ΓΕΛ Καρλοβάσου, το Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου και την σκακιστική ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16η του Ιούνη 2024 στις 11.00 το πρωί στις αίθουσες διδασκαλίας των ΓΕΛ Καρλοβάσου και ΕΠΑΛ Σάμου.

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, της Σάμου.


5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους είτε ηλεκτρονικά στα email nikosrokopanos@gmail.com ή manchatz97@gmail.com είτε τηλεφωνικά στο 6934.685843 μέχρι και το Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024. Η τελική επιβεβαίωση των δηλωθέντων συμμετοχών (και τυχόν νέες συμμετοχές) θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στο χώρο του διαγωνισμού, την Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 (10:45 – 11:00).

6. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: Σε κάθε διαγωνιζόμενο θα δοθούν μια σκακιέρα με κομμάτια, 12 ασκήσεις τυπωμένες σε διαγράμματα και ένα απαντητικό φύλλο. Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα μπορεί να τοποθετεί τις θέσεις των διαγραμμάτων στην σκακιέρα και να μετακινεί τα κομμάτια προσπαθώντας να βρει τη λύση, ενώ είναι υποχρεωμένος να γράφει τις απαντήσεις του στο απαντητικό φύλλο. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. Με τη λήξη του διαγωνισμού τα απαντητικά φύλλα θα συγκεντρωθούν και θα βαθμολογηθούν από τους διοργανωτές.

7. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν στο σχολείο τους αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής. Έπαθλο θα απονεμηθεί στον μαθητή ή μαθήτρια με την υψηλότερη βαθμολογία ενώ μετάλλια θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους της τελικής κατάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required