5 Ιουν 2024

Ολοκλήρωση αποστολής στις σχολικές μονάδες εκπαιδευτικού υλικού για τα 200 χρόνια της Ναυμαχίας Σάμου και την Επανάσταση του 1821

Σε συνέχεια της αποστολής στις σχολικές μονάδες, αρμοδιότητας Δήμου Ανατολικής Σάμου, εκπαιδευτικού υλικού που αφορά τόσο στην Σαμιακή Επανάσταση όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της Επαναστάσεως του 1821, από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου εστάλη σε κάθε σχολείο η σημαία της Σαμιακής Επανάστασης. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται η προσπάθεια για δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού που αφορά την τοπική ιστορία και εκτιμούμε ότι θα πρέπει να είναι στην διάθεση κάθε εκπαιδευτικού. 

Ειδικά, φέτος, που γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Ναυμαχία της Σάμου, αποτελεί μια ιδανική αφορμή για τα σχολεία μας και τους εκπαιδευτικούς να εκκινήσουν μια συζήτηση γύρω από το ζήτημα της Επανάστασης στον τόπο μας και γνωρίσουν όλες τις πλευρές σημαντικών, για το νησί μας, ιστορικών γεγονότων. Στόχος είναι έπειτα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η σημαία της Σαμιακής Επανάστασης να αναρτάται στους ιστούς των σχολείων σε σημαντικές τοπικές ιστορικές ημερομηνίες κάτι που ευελπιστούμε να γίνει την επόμενη σχολική χρονιά. Η σημαία, ωστόσο, μπορεί και πρέπει να είναι στην διάθεση των σχολείων ώστε μαθήτριες και μαθητές να γνωρίζουν και τα σύμβολα της τοπικής ιστορίας.

Υπενθυμίζουμε ότι στο usb stick που έχει δοθεί επίσης στις σχολικές μονάδες περιλαμβάνονται τα εξής:Το ιστορικό πλαίσιο της Ναυμαχίας της Μυκάλης (Τα πρόσωπα της ναυμαχίας, το χρονικό της Ναυμαχίας, τα τοπόσημα, η σημασία της Ναυμαχίας, τα πλοία της Ναυμαχίας και ο ναυτικός κώδικας επικοινωνίας).
Βιογραφία του ηγέτη της Σαμιακής Επανάστασης Γεώργιου Λογοθέτη Λυκούργου (Kείμενο Χρίστου Λάνδρου).
Το χρονολόγιο της Σαμιακής Επανάστασης του `21 (Χρ. Λάνδρος)
Βίντεο για την Ναυμαχία της Σάμου.

Επίσης ολοκληρώθηκε η αποστολή από τις σχολικές μονάδες ζωγραφικών έργων, έπειτα από πρόσκληση του Δήμου με θέμα «Τι είναι η ελευθερία για μένα». Οι ζωγραφιές των μαθητών θα εκτεθούν στην διάρκεια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σάμου.

Τέλος μέχρι τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο και το e-book που θα δημιουργηθεί από τις μικρο-ιστορίες που έγραψαν όσοι συμμετείχαν στο Εργαστήριο Μικρομυθοπλασίας που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required