27 Μαΐ 2024

Σύλλογος Πολυτέκνων: «Να εφαρμοστεί ο Νόμος που αφορά στις μετακινήσεις υπαλλήλων στην έδρα του Δήμου τους...»

Με επιστολή του, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων, ζητά να εφαρμοστεί ο Νόμος που αφορά στις μετακινήσεις υπαλλήλων στην έδρα του Δήμου τους στον οποίο εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές του 2023. Μεταξύ αυτών υπήρξαν και μέλη του Συλλόγου. Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή και σε ποιους αποστέλλεται.

ΠΡΟΣ: Εξοχότατο Πρωθυπουργό της Ελλάδας. 

Κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας.

Κα. Υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής.

Κα. Γενική Γραμματέα Ισότητας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Κ. Διοικητή 2ης ΔΥΠΕ.

Κ. Βουλευτή Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων Κορσεών.

Κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων Κορσεών.

Κ. Δήμαρχο Δυτικής Σάμου.

Κα. Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Σάμου « Άγιος Παντελεήμων».

Κα. Διευθύντρια Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου.

ΚΟΙΝ.: Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων Κορσεών.

Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ).

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).

ΘΕΜΑ: Μη Εφαρμογή της Νομοθεσίας (ΑΔΑ: 90ΠΛ46ΜΤΛ6-ΡΧ2 Μαρτίου 2023) κατά τις Δημοτικές Εκλογές Έτους 2023.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Σας ενημερώνουμε σύμφωνα με τα Άρθρα 2,3 και 8 του καταστατικού μας ότι ενημερωθήκαμε από το μέλος του συλλόγου μας καθώς και του Διοικητικού μας Συμβουλίου Παιδίατρο κ. Λάμπρου Δήμητρα για τα παρακάτω τα οποία και σας παραθέτουμε:

Α. Η κ. Δήμητρα Λάμπρου εξελέγη κατά τις Δημοτικές Εκλογές του 2023 ως Δημοτική Σύμβουλος με την πλειοψηφούσα παράταξη και κατόπιν της ορκωμοσίας της, της ανατέθηκαν τα καθήκοντα της Εντεταλμένης Συμβούλου Υγείας του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Β. Την 07 Ιανουαρίου 2024 η κ. Λάμπρου κατέθεσε την προβλεπόμενη έγγραφη αίτηση μετακίνησής της για το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου (το οποίο αν και εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμο δεν έχει παιδίατρο) προς την 2η ΔΥΠΕ, στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου « Άγιος Παντελεήμων» καθώς και στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου. Αλλά παρά την έγγραφη και ΝΟΜΙΜΗ αίτησή της και παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές της εκκλήσεις για απάντηση το Νόμιμο αίτημά της ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ (!!!) σύμφωνα με απάντηση της 2η ΔΥΠΕ την 01 /05 /2024 μετά παρέλευσης τεσσάρων (4) μηνών!!!

Γ. Η κ. Λάμπρου δεν ανήκει στο ΕΣΥ αλλά η θέση της είναι στο ΚΕΦΙΑΠ Σάμου από όπου την έχουν αποσπάσει με εντολές Διοικητών του Νοσοκομείου Σάμου από το 2012 μέχρι και σήμερα. Νόμιμα;

Δ. Η κ. Λάμπρου ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ Παιδίατρος του Νοσοκομείου Σάμου επί επτά και πλέον συναπτά έτη αντιμετώπισε το λαθρομεταναστευτικό, προσφυγικό, τον φονικό σεισμό καθώς και την επιδημία του COVID-19 χωρίς καμία βοήθεια, έχει δε βραβευτεί γιαυτό από συλλόγους και έχει δοθεί μεγάλη έκταση για την προσφορά της Πανελλαδικά στα ΜΜΕ.

Ε. Αυτή τη στιγμή έχει διοριστεί νέα Παιδίατρος στο Νοσοκομείο Σάμου καθώς και έτερη Παιδίατρος με «μπλοκάκι» οπότε δεν υφίσταται πρόβλημα για τη μετακίνησή της.

Δεν θα μακρηγορήσουμε περαιτέρω δίνοντας και άλλα στοιχεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας για την αδιαφορία της Πολιτείας στην επιστήμονα και Πολύτεκνη μάνα που προσέφερε τη ζωή της για το καλό των δικών μας παιδιών, για όποτε το απαιτήσετε, αλλά ζητούμε την άμεση και ΝΟΜΙΜΗ εφαρμογή του Νόμου που εσείς ψηφίσατε άνευ των γνωστών «παραθύρων» και των διαφοροποιήσεων που εφαρμόζει Παρανόμως κάθε υπηρεσία κατά το «δοκούν».

Τέλος ζητούμε την Προστασία των παιδιών της Δυτικής Σάμου με την ΑΜΕΣΗ τοποθέτηση της Παιδιάτρου κ. Λάμπρου Δήμητρας στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου τα οποία για να φθάσουν στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου θα πρέπει να διανύσουν από 35 έως 75 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους.

Έτσι δεικνύετε τον σεβασμό σας στην Πολύτεκνη Μάνα και την υποχρέωσή σας για την επίλυση του Δημογραφικού;


Με σεβασμό

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                Ο                                                                 Ο

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                         ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ιωάννης Καζάκος                                      Απόστολος Τσιώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required