30 Μαΐ 2024

Η παρουσίαση των χορών της Σάμου, των Φούρνων και της Ικαρίας, στο Σεμινάριο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στο Χορό»

Το Σάββατο, 25 Μαΐου, στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των χορών της Σάμου, των Φούρνων και της Ικαρίας από τον εκπαιδευτικό και ερευνητή Ελληνικών παραδοσιακών χορών Ευθύμιο (Μάκη) Ευαγγέλου, στον 1ο κύκλο σεμιναρίων της Μεταπτυχιακής Ειδίκευσης «Σπουδές στον Χορό» του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η διοργάνωση είχε ως στόχο την εξωστρέφεια, ανάδειξη και προβολή των δυνατοτήτων που προσφέρει η ειδίκευση του εν λόγω μεταπτυχιακού προγράμματος στους αποφοίτους-φοιτητές του.




Εισηγητές ήταν οι: Χρήστος Λεβέντης, Θοδωρής Σουγκλάκος, Σοφία Κάππου, Βιβή Κάππα, Ευθύμιος (Μάκης) Ευαγγέλου, Γιώργος Πρωτοπαππάς, Μαρία Βαλαβάνη, Αλέξανδρος Χατζιάρας, Νίκος Ζωργιός, Μαρία Καραβίτη, Νίκος Ζέκης, Απόστολος Σβάνας, Απόστολος Κων/νος Τάκης, Αφροδίτη Κορέτση και Κωνσταντίνα Εφεντάκη.

Τα σεμινάρια υλοποιήθηκαν στους φιλόξενους χώρους της Ανώτερης Επαγγελματικής και Ερασιτεχνικής Σχολής Χορού ‘Αλέξανδρος Χατζιάρας’. 






Υπεύθυνος της διοργάνωσης ήταν ο καθηγητής κ. Γουλιμάρης Δημήτριος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. έδωσε και το δικό του παρών, τόσο με μέλη του που ζουν στον Πειραιά και την Αθήνα, όσο και με την Παρουσίνα Μαρία η οποία εκπροσώπησε το διοικητικό συμβούλιο του ΧΟΡ.Ο.Σ. 




Συγχαίρουμε τη διοργάνωση και τον χοροδιδάσκαλο Μάκη Ευαγγέλου και αναμένουμε στο άμεσο μέλλον τη συνεργασία με το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Σπουδές στο Χορό» και τον καθηγητή κ. Γουλιμάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required