30 Μαΐ 2024

Η μουσικοχορευτική & θεατρική παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Σάμου «ο ΧΟΡ.Ο.Σ. σήμερα το 2024» που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές

Τις καλύτερες κριτικές απέσπασε η νέα μουσικοχορευτική και θεατρική που παρουσίασε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ με τον τίτλο «ο ΧΟΡ.Ο.Σ σήμερα το 2024», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 και την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου.

Οι κριτικές από όσους παρακολούθησαν την παράσταση είναι άριστες, αφού σε 120 λεπτά οι θεατές μπόρεσαν να κατανοήσουν τι συμβαίνει όταν οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί συναντούν τους λαϊκούς, πόσο άλλαξαν σήμερα οι χοροί του χτες και πώς μεταλλάσσεται το παραδοσιακό σε έντεχνο. Λύθηκαν απορίες για την ταύτιση που υπάρχει ανάμεσα στο ζεϊμπέκικο που χόρευαν οι παππούδες μας, με τις λαϊκές επιτυχίες που χορεύουμε σήμερα, ενώ απαντήθηκαν τα ερωτήματα για το αν τελικά το ζεϊμπέκικο χορεύεται από γυναίκες και εάν χορογραφείται ή είναι ελεύθερος χορός.







Στη νέα αυτή μεγάλη παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ο άνθρωπος και το φως συνάντησαν το θέατρο και τον χορό, σε ένα φαντασμαγορικό και πολύ πρωτότυπο θέαμα, όχι μόνο για τα Σαμιακά δεδομένα, αλλά και τα πανελλαδικά πολιτιστικά δρώμενα, εμπνευσμένο από τον εκπαιδευτικό και χοροδιδάσκαλο Μάκη Ευαγγέλου.

Μεταφέρθηκαν στη σκηνή από τους χορευτές, τους μουσικούς, τους ηθοποιούς και τους αφηγητές προβληματισμοί και απόψεις, βγαλμένα μέσα από την εξέλιξη του χορού στο πέρασμα του χρόνου, οι οποίες απογειώθηκαν από τις τεχνικές των εφέ τόσο στον ήχο όσο και στον φωτισμό. 







Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους συντελεστές της παράστασης που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστεί επίσης το κοινό που προσήλθε στις δύο παραστάσεις και χειροκρότησε θερμά αυτή την προσπάθεια.

Επίσης ευχαρίστησε θερμά τα δύο τοπικά ραδιόφωνα Radio Café 102.4 fm και Radio 2000 99.8 fm, το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι "Σαμιακή Τηλεόραση – ΣΑΤ", τις δημοσιογραφικές ιστοσελίδες Samos Today και Samos Voice και τους Αλέξη Κομνηνό, Βιολέτα Τριπόδη και Νίκο Οικονόμου για την δημοσιογραφική υποστήριξη και την προβολή της παράστασης. 











Για την ιστορία παρακάτω αναφέρονται όλοι οι συντελεστές της παράστασης:

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Χορευτικός Όμιλος Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ, ΙΔΕΑ, ΕΡΕΥΝΑ: Μάκης Ευαγγέλου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μάκης Ευαγγέλου και Μπάμπης Βουρλίδας

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Λίτσα Μαρκουλή και Μαρία Παρουσίνα

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Μάκης Ευαγγέλου

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Βαγγέλης Βουργάνας

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ (ΉΧΟΣ & ΦΩΣ): Βαγγέλης Βουργάνας και Γιώργος Βουργάνας

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Γιώργος Βουργάνας, Βαγγέλης Βουργάνας και Μαρία Παρουσίνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΝΔΥΣΗΣ

Στέλλα Βαλεοντή-Σωτηράκη, Γιώργος Βουργάνας, Βάσω Δουλδούρα, Λίτσα Μαρκουλή

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΦΙΣΑΣ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Ink House

ΣΚΙΤΣΑ ΑΦΙΣΑΣ (ΣΧΕΣΙΑΣΜΟΣ): Έλενα Στάθη

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΦΙΣΑΣ: Ειρήνη Ντόβα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Αλέξης Κομνηνός και Ελένη Ηλιάδου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ TRAILER: Χριστίνα Τασκούδη

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ: Βαγγέλης Βουργάνας και Νίκος Οικονόμου

ΜΟΝΤΑΖ: Χριστίνα Τασκούδη και Βαγγέλης Βουργάνα

ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΝΤΡΑΜΣ: Βαγγέλης Βουργάνας

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ: Η Χορευτική ομάδα του Χορευτικού Ομίλου Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ:

Αγγελική Καψοπούλου, Αγλαΐα Ζαφειροπούλου, Ανδριάνα Ρόσι, Ανδριάνα Σταυριανού, Ανθούλα Καλατζή, Άννα Δήμου, Άννα Λιόντα, Αύρα Μανέτα, Βαγγελίτσα Ορφανίδη, Βαλάντω Κυπραίου, Βάσω Δουλδούρα, Βούλα Κακνή, Γιάννης Νικολάου, Δέσποινα Χατζημιχαλάκη, Δημήτρης Ζαρμπάνης, Ειρήνη Καλυμνιού, Εύη Κωστέλλου, Εύη Σωτηράκη-Ρίζου, Κατερίνα Βαλή, Κατερίνα Πούλου, Κική Σερασκέρη, Λίλα Κατέρη, Λίτσα Μαρκουλή, Μαρία Λυμπέρη, Μαρία Παρουσίνα, Μπόνα Στάθη, Νάνζη Τρόκα, Νίκος Σβερκίδης, Σταματία Χριστοδουλάκη, Στέλλα Βαλεοντή-Σωτηράκη, Στέλλα Λαγαστή, Φατμίρα Τσέλα, Χριστιάνα Βούρου και οι μικρές Ιωάννα Τσαρδούλια και Κατερίνα Λεβισιανού.

ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Μπάμπης Βουρλίδας

ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΡΟΛΟ: Δέσποινα Χατζημιχαλάκη, η μικρή Ιωάννα Τσαρδούλια, Μαρία Παρουσίνα

Ανδριάνα Σταυριανού, Αύρα Μανέτα, Χριστιάνα Βούρου, Αγλαΐα Ζαφειροπούλου, Βούλα Κακνή

Λίτσα Μαρκουλή, Σταματία Χριστοδουλάκη και Δημήτρης Ζαρμπάνης.

ΑΦΗΓΗΤΕΣ: Μπάμπης Βουρλίδας, Μάκης Ευαγγέλου, Αύρα Μανέτα, Χριστιάνα Βούρου

MΟΥΣΙΚΟΙ ΣΕ ΡΟΛΟ: Βαγγέλης Βουργάνας (ντραμς), Δημήτρης Ζαρμπάνης (βιολί), Μπάμπης Βουρλίδας (κιθάρα)

Τραγούδι: Η μικρή Ιωάννα Τσαρδούλια, Χριστιάνα Βούρου και οι χορευτές του Χορευτικού Ομίλου Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required