2 Μαΐ 2024

1ο ΕΠΑΛ Καρλοβασίου - Ενημέρωση σε θέματα πρόληψης και προστασίας σε περίπτωση σεισμού, πυρκαγιάς και έκτακτων καιρικών φαινομένων

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για ενίσχυση της ενημέρωσης και την ετοιμότητα της σχολικής κοινότητάς σε θέματα πυρκαγιών, σεισμών και άλλων εκτάκτων καταστάσεων, ο διοικητής του Πυροσβεστικου Κλιμάκιου Καρλοβασίου, κ. Βαγιανός Κουκουλάς, επισκέφθηκε το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρλοβασίου την Παρασκευή, 26 Απριλίου.


Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Κουκουλάς παρουσίασε στους μαθητές/τριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Ανέδειξε τη σημασία της προετοιμασίας και του σχεδιασμού για τέτοιες καταστάσεις, καθώς και τον ρόλο της Πυροσβεστικής στη διαχείριση των εκτάκτων περιστάσεων.



Στο τέλος της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακή επίδειξη, κατά την οποία το υδροφόρο όχημα της Πυροσβεστικής πραγματοποίησε ρίψη νερού. Αυτή η ενεργητική δράση παρείχε μια εικόνα της εξειδικευμένης τεχνολογίας και των μέσων που χρησιμοποιούνται για την κατάσβεση πυρκαγιών και τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Οι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν μια βιωματική εμπειρία για τον τρόπο που χρησιμοποιείται η ρίψη νερού, για την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς.



«Η επίσκεψη του κ. Κουκουλά ήταν υψίστης σημασίας και αποτελεί μέρος της συνεχούς μας προσπάθειας για την ενίσχυση της ενημέρωσης, της πρόληψης και της ασφάλειας της σχολικής μας κοινότητάς», ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου κα. Ειρήνη Χαριλάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required