Φυσικά όλα αυτά συντελούν τελικά στην κακοποίηση των θαλάσσιων ζώων που καταλήγουν κατά μήκος των 18.000 χλμ της ελληνικής ακτογραμμής τραυματισμένα ή με άλλες ανάγκες περίθαλψης. Επί δεκαετίες δεν έχουμε κανένα πραγματικό τρόπο περίθαλψης των θαλάσσιων ειδών, τα οποία απειλούνται όλο και περισσότερο από τα “αποτελέσματα” της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Αυτό είναι πραγματικά παράδοξο σε μία χώρα που φιλοξενεί κάποιους από τους σημαντικότερους πληθυσμούς θαλάσσιων θηλαστικών που επιβιώνουν στη Μεσόγειο.
Πρέπει να τονίσουμε ότι το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου δημιουργείται με μοναδικό στόχο να συμβάλλει στην κάλυψη του μεγάλου και χρόνιου κενού στις υποδομές της χώρας για την περίθαλψη προστατευόμενων θαλάσσιων ειδών - κοντά στις περιοχές όπου αυτά ζουν και όχι κοντά στην πρωτεύουσα! Δημιουργείται χωρίς καμία κρατική ή κοινοτική χρηματοδότηση, έχοντας όμως την παραχώρηση από το ελληνικό δημόσιο της έκτασης και του έως πρόσφατα εγκαταλελειμμένου και μισο-κατεστραμμένου κτιρίου, αλλά και τη συνεργασία του Δήμου Λειψών.
Δημιουργείται με διαφανείς πόρους που προέρχονται από ανθρώπους και φορείς (κυρίως από το εξωτερικό) που στηρίζουν τις δράσεις προστασίας του Αρχιπελάγους, και πάνω από όλα με πολλές χιλιάδες εργατοώρες σκληρής δουλειάς από το προσωπικό και μέλη του Αρχιπελάγους, αλλά και με αυτοχρηματοδότηση.
Σύντομα θα επανέλθουμε σε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα αναφορικά με την περίθαλψη των θαλάσσιων ειδών στην Ελλάδα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου