1. Διεξαγωγή ημερίδων και επιμορφωτικών σεμιναρίων πάνω στον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση, με στόχο την κατάρτιση των παραγωγών τόσο στις υφιστάμενες καλλιέργειες όσο και σε νέες.
2. Διαμεσολάβηση μεταξύ παραγωγών του πρωτογενούς τομέα και των επιχειρηματιών του τουρισμού, ώστε να συνδεθούν σε κοινό κύκλωμα οι 2 βασικές οικονομικές συνιστώσες του νησιού και να αναδειχθεί με τον τρόπο αυτό η τοπική γαστρονομία.
3. Διοργάνωση ετήσιων τουριστικών εκθέσεων με τοπικά προϊόντα, με παράλληλη προβολή τους σε πανελλαδική εμβέλεια μέσω των Μ.Μ.Ε..
4. Δημιουργία δημοτικού εμπορικού καταστήματος – εκθετήριο τοπικών προϊόντων στα μεγάλα τουριστικά κέντρα (Βαθύ, Πυθαγόρειο, Κοκκάρι), όπου όλοι οι παραγωγοί θα μπορούν να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, αλλά και μόνιμο εκθετήριο στο αεροδρόμιο και στα λιμάνια του Δήμου.
5. Δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για τη βελτιστοποίηση των εργασιών και της παραγωγής (π.χ. αρδευτικά δίκτυα για την γεωργία – κτηνοτροφία) και συνεργασία με τοπικούς φορείς (π.χ. Τ.Ο.Ε.Β. Χώρας), για τη σωστή λειτουργία των υπαρχόντων αρδευτικών δικτύων ή την ίδρυση νέων.
6. Μεταβίβαση εκμετάλλευσης των δημοτικών εκτάσεων, ακόμα και ακινήτων, σε νέους γεωργούς ή κτηνοτρόφους, όπως και ίδρυση σφαγείου που θα καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.
7. Άμεση διευθέτηση και δημιουργία κατάλληλου και οργανωμένου στεγασμένου χώρου λαϊκής αγοράς στην πόλη της Σάμου, όπου επαγγελματίες-αδειοδοτημένοι παραγωγοί του νησιού μας θα μπορούν να πωλούν τα γεωργικά τους προϊόντα και προϊόντα μεταποίησης .
8. Θεσμοθετημένη συνεργασία με ομάδες τοπικών παραγωγών, ενημέρωση των πολιτών σχετικά με νέα προγράμματα και ευκαιρίες στον πρωτογενή τομέα, μελέτη δημιουργίας συν διαχειριζόμενων συνεταιρισμών για την παραγωγή και εμπορική εκμετάλλευση προϊόντων και υποπροϊόντων της Σαμιακής γης (π.χ. τοπική πορτοκαλάδα από την Σαμιώτικη παραγωγή).
9. Οργανωμένη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας κατά τους μήνες Απρίλιο-Μάιο, ώστε ο κάθε αγρότης να μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση στο χωράφι του, και δημιουργία συνεργείου διαρκούς ετοιμότητας, ώστε όλο τον χρόνο να μπορεί να επέμβει όπου χρειάζεται.
Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα είναι ένας σημαντικός άξονας ανάπτυξης του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Η "Ανατροπή", με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, πιστεύει ακράδαντα στην ανάπτυξη όλων των τομέων του πρωτογενούς τομέα, όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία και γι’ αυτό τον λόγο ο συνδυασμός μας θα είναι αρωγός στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με αυτόν.
Ανατροπή… το πρόγραμμά μας, δημιουργία για το μέλλον!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου