Όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα που απεικονίζει την κατάσταση στα νησιά μας, το 50% του πληθυσμού έχει πρόβλημα στη πρόσβαση στην εργασία, το 20% πρόβλημα στο τομέα Εκπαιδεύσεως, το 30% πρόσβαση στο τομέα της υγείας. Η κατάσταση απαιτεί βελτίωση, απαιτείται πολύ δουλειά σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Απαιτείται προσπάθεια για το κοινωνικό πρόσωπο του Κράτους και των υπηρεσιών του προς τους ευάλωτους πολίτες στην Περιφέρειά μας. Μπήκα στο θέμα επί της ουσίας και δεν θέλησα να κάνω ένα απλό τυπικό χαιρετισμό, καθώς πρόκειται για ένα πράγματι ευαίσθητο θέμα. Θα είμαστε ως Περιφερειακή Αρχή κοντά σε κάθε προσπάθεια που μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.»
Στην Ημερίδα συμμετείχαν διά ζώσης ή διαδικτυακά και χαιρέτησαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Νικόλαος Νύκτας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Παρακολούθησης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Έρικ Γκαζόν, ο εκπρόσωπος της ΕΥΔ Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Βορείου Αιγαίου Γιώργος Πλακωτάρης, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Β.Α. Αναστάσιος Ρούσσης και η αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Ειρήνη Αγάλια.
Στο πλαίσιο της Ημερίδας έγινε παρουσίαση του έργου της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων σε επίπεδο Δήμων, ΚΕΘΕΑ και φορέων παροχής φροντίδας ΑΜΚΕ - ΜΚΟ και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στη γεωγραφική ενότητα της Π.Β.Α.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου