Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να διασφαλίσει την βιωσιμότητα των ΔΕΥΑ που σήμερα κινδυνεύουν με χρεωκοπία λόγω της έκρηξης του ενεργειακού κόστους, αντί να αντιμετωπίσει τη στρέβλωση της χρέωσης από τη ΔΕΗ του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουν οι ΔΕΥΑ για άρδευση ως οικιακό, αντί να διευκολύνει τη στελέχωσή τους με εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, εντάσσει τις ΔΕΥΑ στην εποπτεία μιας νέας Αρχής, μιας νέας ΡΑΕ. Η ανάγκη «ρύθμισης» ωστόσο προϋποθέτει την λειτουργία ιδιωτικής αγοράς. Την «αποτελεσματικότητα» της ΡΑΕ άλλωστε την βιώσαμε στην πρόσφατη ενεργειακή κρίση, όταν και απέτυχε να ελέγξει την αγορά και να περιορίσει την κερδοσκοπία των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος. Καμία εγγύηση για προστασία του δημόσιου και του κοινωνικού συμφέροντος με το νέο πλαίσιο, καμία διασφάλιση για τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ.
Η κυβερνητική μεθόδευση για τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση του νερού οδηγεί σε νέες ανισότητες λόγω οικονομικής αδυναμίας πολλών νοικοκυριών να έχουν πρόσβαση σε ακριβότερο νερό. Οι μόνοι που κερδίζουν από την ιδιωτικοποίηση είναι οι εταιρείες διαχείρισης του νερού.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «παράγει ανασφάλεια» και στο νερό. Εκτός όμως από την αντίδραση της προοδευτικής αντιπολίτευσης κρίσιμο ρόλο στην ακύρωση του κυβερνητικού σχεδιασμού θα παίξει η συστράτευση των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, των δημοτικών αρχών αλλά και των κοινωνικών φορέων κάθε περιοχής, που αντιδρούν στο τελειωτικό χτύπημα στα δημόσια αγαθά.»
1 σχόλιο:
Η μεταβίβαση της πλειοψηφίας του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΕΥΔΑΠ ΑΕ και ΕΥΑΘ ΑΕ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας με τον νόμο 4389/2016. Μήπως Βαρδα ρέ ξέρεις ποιος ήταν κυβέρνηση το 2016;;;;. Αν δεν θυμάσαι σου θυμίζω πως ήταν η πρώτη φορά και τελευταία αριστερά, που τώρα ως αντιπολίτευση σκίζει τα ιμάτια της για τον νόμο 4389/2016 που η ίδια ψήφισε.Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές.
Δημοσίευση σχολίου