Αφού ενηλικιώθηκε, έφυγε από τον ειδικό χώρο για τα ασυνόδευτα παιδιά και συνέχισε να διαμένει με τον υπόλοιπο πληθυσμό στον καταυλισμό. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, έχει μάθει την ελληνική γλώσσα, πηγαίνει συστηματικά στο Λύκειο – μόλις αποφοίτησε από την Β΄ τάξη του «Πυθαγόρειου» Γενικού Λυκείου – και συμμετέχει σε τοπική αθλητική ομάδα. Πρόκειται για έναν έξυπνο και ευγενικό νέο που μιλάει 8 γλώσσες και που έχει εκφράσει την επιθυμία του να σπουδάσει. Σε αυτό το διάστημα και 15 μήνες μετά τη συνέντευξή του, εκδόθηκε η πρωτοβάθμια απόφαση από το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Σάμου: Η αίτησή του απορρίφθηκε ως αβάσιμη για χορήγηση διεθνούς προστασίας και διατάχθηκε η επιστροφή του στην χώρα καταγωγής του, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΜΕΤΑδρασης.
Τον Ιούλιο του 2021 ανέλαβε την εκπροσώπηση της υπόθεσής του σε β’ βαθμό δικηγόρος της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο, καταθέτοντας προσφυγή και σχετικό υπόμνημα. Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στις 31 Αυγούστου του 2021 στην Έδρα της Αρχής Προσφυγών στην Αθήνα, υποστηρίχθηκε από το νομικό τμήμα της Οργάνωσης και, τόσο γραπτά όσο και προφορικά, έγινε ιδιαίτερη επισήμανση μεταξύ άλλων και η πλήρης ένταξη του Σισσέ στην τοπική κοινωνία της Σάμου.
«Πριν από έξι ημέρες ο Σισσέ παρέλαβε την απόφαση β’ βαθμού, η οποία μετά από μη εξατομικευμένη κρίση και σοβαρές πλημμέλειες στην αιτιολογία της, απέρριψε την προσφυγή και το αίτημα παραμονής, διατάσσοντας την επιστροφή του στη χώρα καταγωγής του. Τις επόμενες ημέρες επίκειται η καταγραφή μεταγενέστερου αιτήματος από το Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Σάμου με τη συνδρομή και εκπροσώπηση των δικηγόρων της ΜΕΤΑδρασης. Αναμένουμε και ευελπιστούμε στη θετική έκβαση της υπόθεσης του Σισσέ, που θα δώσει τέλος στη μακρόχρονη ταλαιπωρία του».
Πηγή: in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου