Οι συστάσεις ήταν να δίνεται προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των ασθενών ώστε να μην ταλαιπωρούνται σε ατελείωτες αναμονές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για να αυξηθεί ο βαθμός ικανοποίησης των ασθενών.
Εξάλλου ο υπ. Υγείας έχει δηλώσει κατ' επανάληψη πως “οι νέοι διοικητές θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα απόδοσης που έχουμε ορίσει και στην περίπτωση που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους θα απολύονται αυτοδίκαια, χωρίς αποζημίωση”.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλη τη θητεία τους, οι διοικητές των νοσοκομείων οφείλουν να υποβάλλουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών μετά το τέλος κάθε ημερολογιακού τριμήνου το σύνολο των δεδομένων που αφορούν τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τον διοικητή της ΥΠΕ μέσω του πληροφοριακού συστήματος του υπουργείου Υγείας προς απόδειξη της επίτευξης της ορισθείσας στοχοθεσίας.
Ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής, πρώτος από αριστερά στη δεύτερη σειρά (Στην 1η σειρά οι διοικητές και υποδιοικητές των ΥΠΕ) |
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη στήριξη στα νοσοκομεία Σάμου, Χίου και Λέσβου λόγω του βάρους που έχουν επωμισθεί με το μεταναστευτικό.
Τις 2 προηγούμενες ημέρες, την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, διεξήχθη 2ήμερο σεμινάριο που αφορούσε τους διοικητές των νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων.
Με στοιχεία από το healthreport.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου