Πρώτος από δεξιά ο Α. Μαλαγάρης |
Η εκπαίδευση περιελάμβανε πολύωρες διαλέξεις, παρουσιάσεις, προφορικές και γραπτές εξετάσεις, ανάπτυξη δεξιοτήτων σε κολυμβητήριο και πρακτική σε σενάρια έρευνας, διάσωσης, ανέλκυσης σε διάφορα υδάτινα περιβάλλοντα. Η αξιολόγηση των δυτών ήταν συνεχής.
Οι συμμαθητές του ήταν πυροσβέστες, αστυνομικοί, διασώστες όλων των βαθμών, από διαφορετικές Πολιτείες των Η.Π.Α.: Φλόριντα, Καλιφόρνια, Ιντιάνα, Βοστώνη, Ουάσινγκτον, Οχάιο, Τενεσί, Αλαμπάμα, Νέα Υόρκη, κ.ά.
Οι εκπαιδευτές της Ακαδημίας είναι ενεργοί αξιωματικοί πολιτειακών και ομοσπονδιακών σωμάτων ασφαλείας, με πολυετή διαϋπηρεσιακή εμπειρία και άρτιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο.
Ο Αλέξανδρος Μαλαγάρης φοίτησε με πλήρη υποτροφία του εκπαιδευτικού οργανισμό Dive Rescue International, υπεύθυνου του καταδυτικού προγράμματος πυροσβεστικών και αστυνομικών υπηρεσιών σε Αμερική και Καναδά.
«Ολοκλήρωσα την εκπαιδευτική σειρά της Φλόριντα, ‘Florida Training Series’ με επιτυχία και ανακηρύχτηκα αρχηγός τάξης, λόγω επίδοσης και δια της ψήφου των συμμαθητών μου.
Με τη συγκεκριμένη πιστοποίηση σκοπεύω να εκπαιδεύσω δύτες διασώστες στην Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν καταδυτικές ομάδες ή να προσθέσουν νέα εργαλεία στις υπηρεσίες τους και να συνεχίσουν να προσφέρουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, στη κοινωνία, στη πατρίδα και στον συνάνθρωπο που κινδυνεύει στη θάλασσα.
Ο δύτης δημόσιας ασφάλειας είναι δύτης της αστυνομίας, πυροσβεστικής ή διασωστικής ομάδας. Διαφέρει από τον εμπορικό δύτη, το δύτη αναψυχής και το δύτη επιστήμονα, οι οποίοι μπορούν να προγραμματίσουν την κατάδυση τους όταν και αν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Ο δύτης δημόσιας ασφάλειας μπορεί να κλιθεί να επέμβει σε επείγοντα περιστατικά οποιαδήποτε ώρα και μέρα, με δύσκολες καιρικές συνθήκες, με χαμηλή ή μηδενική ορατότητα ‘μαύρα νερά’ και σε επιβαρυμένα περιβάλλοντα. Εκπαιδεύεται στην αναγνώριση και αξιολόγηση κινδύνων, σε τυποποιημένες μεθόδους υποβρύχιας έρευνας, στη χρήση ολοπρόσωπων μασκών με ασύρματη ή ενσύρματη επικοινωνία με την επιφάνεια, στη κατάδυση με μηδενική ορατότητα, στη διαχείριση του στρες, στη διάσωση και στην ανέλκυση».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου