Στην συνάντηση θα συμμετέχουν ο βουλευτής κ. Δ. Σεβαστάκης, ο δήμαρχος Σάμου κ. Αγγελόπουλος, ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το στέλεχος της Αντιπροσωπείας της στην Αθήνα κυρία Άννα Δάντη, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφερειακής διοίκησης, ο πρώην βουλευτής Σάμου κ. Θ. Θαλασσινός, εκπρόσωποι τοπικών αναπτυξιακών φορέων, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δημοσιογράφοι, ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στη Σάμο, κ.α. Εισηγητής θα είναι ο καθηγητής Πάνος Γρηγορίου, κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Europe Direct Βορείου Αιγαίου.
Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Σάμου, στο Βαθύ, με θέμα «Γνωριμία με την Ευρώπη και την ανάπτυξη μέσω των σχολικών προγραμμάτων. 60 χρόνια μετά τη συνθήκη της Ρώμης».
Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν κυρίως στελέχη της Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σάμου, διευθυντές δημοτικών σχολείων, γυμνασιάρχες και λυκειάρχες σχολείων του νησιού, teachers for Europe, European School Ambassadors αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στη Σάμο, κ.α. Εισηγητής θα είναι ο καθηγητής Πάνος Γρηγορίου, κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιστημονικός υπεύθυνος του Europe Direct Βορείου Αιγαίου.
Στόχος και των δύο συναντήσεων είναι αφενός η ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού γύρω από τις ευκαιρίες του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Προγράμματος και των στρατηγικών κατευθύνσεων, που χαράσσει η πολιτική του Προέδρου της Επιτροπής Jean Claude Juncker, η συζήτηση γύρω από την αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών σε τοπικό επίπεδο αλλά και η σημασία διαμόρφωσης προγράμματος σπουδών με ευρείες και ουσιαστικές αναφορές στην ευρωπαϊκή ενοποιητική διαδικασία έτσι ώστε να αναπτυχθούν οι συνειδητοί αυριανοί Ευρωπαίοι πολίτες.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει ευκαιρίες που δημιουργούν απτά οφέλη, ενισχύουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και κάνουν τη διαφορά σε τοπικό επίπεδο. Το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Σχέδιο στοχεύει κυρίως στην άρση των εμποδίων στις επενδύσεις, στην προβολή και την τεχνική υποστήριξη επενδυτικών έργων και στην αποτελεσματικότερη χρήση νέων και υφιστάμενων χρηματοδοτικών πόρων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου