Tέσσερα
νέα βραβεία απέσπασαν τα σαμιώτικα κρασιά στο διαγωνισμό Decander 2017.
Ανάμεσα σε 17.200 κρασιά, τα οποία κρίθηκαν από 219
διακεκριμένες προσωπικότητες, εκ των οποίων 65 ήταν διεθνείς Masters of Wine
και 20 Master Sommeliers, το γλυκό Samos Nectar βαθμολογήθηκε με 90/100 και
απέσπασε Ασημένιο μετάλλιο. Ακολούθησαν
με χάλκινα μετάλλια, το Samos Grand Cru με 89/100, το Samos Anthemis με 88/100
και το Samos Vin Doux με 87/100. Το ξηρό
«Ψηλές Κορφές» επίσης απέσπασε πολύ καλή βαθμολογία 88/100, επιβεβαιώνοντας
ακόμη μια χρονιά ότι το σαμιώτικο Μοσχάτο παράγει εκτός από εξαίρετα γλυκά
και ξηρά κρασιά που κλέβουν τις
εντυπώσεις με τη δυναμική τους.
«Ο παγκόσμιος ανταγωνισμός μεγαλώνει συνεχώς και οι ετικέτες των
κρασιών πληθαίνουν. Το «άσπρο μοσχάτο
Σάμου» που καλλιεργείται στις ορεινές αναβαθμίδες του πανέμορφου νησιού, δικαίως
συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου
πρεσβεύοντας περήφανα το ελληνικό κρασί αλλά και το μόχθο των Σαμίων
αμπελουργών», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΟΣ Σάμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου