Νέα βραβεία, τα πρώτα για το
2017, απέσπασαν τα παλαιωμένα γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου. Το Samos
Anthemis εσοδείας 2011 απέσπασε το Χρυσό και το Samos Nectar εσοδείας
2010 το Ασημένιο στο 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης.
Το Samos Anthemis είναι ένα γλυκό κρασί που παλαιώνεται επί μία 5ετία σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και πάντα κλέβει τις εντυπώσεις, κυρίως για τη μοναδική ισορροπία του. Το SamosNectar, το γνωστό σε όλους λιαστό κρασί, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με φορείς του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με προδιαγραφές του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) και σύμφωνα με τη νομοθεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επί τρεις ολόκληρες μέρες στη Θεσσαλονίκη και κατά τη διάρκεια γευστικών δοκιμών καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου και αποσταγμάτων, δοκιμάζουν και αξιολογούν κρασιά και αποστάγματα από όλο τον κόσμο. Στη φετινή διοργάνωση ο αριθμός των ελληνικών οίνων που αξιολογήθηκαν ξεπέρασαν τους 663 ενώ συνολικά συμμετείχαν 783 διαφορετικοί οίνοι από διάφορες οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου.
Πηγή: ert.gr
Το Samos Anthemis είναι ένα γλυκό κρασί που παλαιώνεται επί μία 5ετία σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και πάντα κλέβει τις εντυπώσεις, κυρίως για τη μοναδική ισορροπία του. Το SamosNectar, το γνωστό σε όλους λιαστό κρασί, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με φορείς του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με προδιαγραφές του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) και σύμφωνα με τη νομοθεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επί τρεις ολόκληρες μέρες στη Θεσσαλονίκη και κατά τη διάρκεια γευστικών δοκιμών καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου και αποσταγμάτων, δοκιμάζουν και αξιολογούν κρασιά και αποστάγματα από όλο τον κόσμο. Στη φετινή διοργάνωση ο αριθμός των ελληνικών οίνων που αξιολογήθηκαν ξεπέρασαν τους 663 ενώ συνολικά συμμετείχαν 783 διαφορετικοί οίνοι από διάφορες οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου.
Πηγή: ert.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου