11 Απρ 2012

Η 24χρονη σαμιώτισσα που δημιούργησε το πρώτο κοινωνικό δίκτυο για έργα τέχνης


Από το «Βήμα»

Το διαδίκτυο είναι μια πηγή ανεξάντλητης πληροφόρησης, αν αυτό που ψάχνεις βέβαια είναι κείμενο και ήχος. Τα πράγματα είναι, ωστόσο, διαφορετικά όσον αφορά τη σύγχρονη τέχνη, που όσο και αν την ψάξεις, δεν πρόκειται να την βρεις κάπου συγκεντρωμένη, παρά μόνο μεμονωμένα. Για τους ανθρώπους που την αγαπούν και θέλουν να ενημερώνονται συνέχεια, αλλά συχνά δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται γκαλερί ανά τον κόσμο, αυτή η έλλειψη δημιουργεί ένα σημαντικό κενό γνώσης.

Αυτό ακριβώς το χάσμα εντόπισε και θέλησε να εξαλείψει η 24χρονη Φωτεινή Βαλεοντή, δημιουργώντας την εφαρμογή USEUM. Μεγαλωμένη στη Σάμο, ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, από όπου πήρε το πτυχίο της στα τέσσερα χρόνια.
Το 2009, ακριβώς την περίοδο που ο όρος «οικονομική κρίση» μπήκε στο λεξιλόγιο μας, ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο «Ravensbourne» επάνω στα Νέα Μέσα, αποφοιτώντας από το «Master of Arts» με Α+. Σειρά είχε η υποτροφία που της δόθηκε για να συνεχίσει τις σπουδές της για ακόμα ένα χρόνο με «Master of Fine Arts». Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει το διδακτορικό της στο «UCL», από όπου προέκυψε ενασχόληση της με την επαυξημένη πραγματικότητα, ή αλλιώς augmented reality, για τα μουσεία και την πολιτισμική κληρονομιά.

Το USEUM αποτελεί ουσιαστικά την πτυχιακή του διδακτορικού της, αλλά έχει ήδη καταλήξει να είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Η εφαρμογή της κέρδισε το πρώτο βραβείο στο «Athens Startup Weekend» και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων και ελλήνων επενδυτών. Λίγο πριν φύγει για τη Σαμο, τη συναντήσαμε στην Αθήνα και μας μίλησε για τη δημιουργία και την εξέλιξη του USEUM. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required