Την κάθετη αντίθεσή του στην δημιουργία νέων Κέντρων Υποδοχής Λαθρομεταναστών εκφράζει σε ομόφωνο ψήφισμά του το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Το θέμα της λαθρομετανάστευσης και των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπισή του προβλήματος συζητήθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Παρασκευή 19 Ιουνίου. Η συζήτηση κατέληξε σε ένα ομόφωνο ψήφισμα τριών σημείων τα οποία είναι τα εξής: Πρώτον, όχι στη δημιουργία νέων Κέντρων υποδοχής, δεύτερον καμία μεταφορά λαθρομεταναστών από άλλες Περιφέρειες (σ.σ. Δωδεκανήσων) στο Κέντρο Υποδοχής της Σάμου και τρίτον όχι επέκταση του Υπάρχοντος στη Σάμο Κέντρου Υποδοχής.
Να σημειωθεί ότι στην διάρκεια της συζήτησης του θέματος εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις από τις παρατάξεις και το ψήφισμα που εκδόθηκε αποτελεί την σύγκλιση των θέσεών τους μόνο στα τρία αυτά σημεία που ωστόσο είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Η συζήτηση του θέματος από το Νομαρχιακό Συμβούλιο είναι ιδιαίτερα επίκαιρη μετά την συζήτηση του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο που κατέληξε στην αδιαφορία από πλευράς της ΕΕ. να συνδράμει την χώρα μας έμπρακτα στην αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και την κατάθεση την προηγούμενη εβδομάδα τροπολογίας στη Βουλή που προβλέπει την παράταση του χρόνου κράτησης των αλλοδαπών για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης.
Αναφερόμενος στο θέμα ο Πρόεδρος του Ν.Σ. κ. Γιώργος Στάντζος υπογράμμισε ότι «Πέρα από τα τρία σημεία που περιλαμβάνει το ομόφωνο ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου επισημάνθηκε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί λύση και στο θέμα των ανηλίκων που πρέπει να χρήζουν της αναγκαίας φροντίδας και επιμέλειας. Το Ν.Σ. επικαιροποίησε και την βούλησή του και τις θέσεις του για το μεγάλο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Το ζήτημα δεν είναι καινούριο αλλά έχει γίνει εκρηκτικό τα τελευταία χρόνια γιαυτό και ο κ. Νομάρχης εισηγήθηκε την συζήτηση του θέματος. Το Κέντρο ιδρύθηκε με ευθύνη του ΥΠ.ΕΣ. γιαυτό το εγκαινίασε και ο κ. Παυλόπουλος. Η Νομαρχία έχει βοηθητικό ρόλο σε ό,τι αφορά κυρίως την φροντίδα και την σίτιση των φιλοξενούμενων. Το θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι θέμα εθνικής ασφάλειας και ως εκ τούτου η αρμοδιότητα αυτή δεν μπορεί να εκχωρηθεί.» Σε ό,τι αφορά την αρνητική διάθεση που επέδειξαν οι ευρωπαίοι εταίροι μας να παράσχουν βοήθεια στην χώρα μας ο κ. Στάντζος δήλωσε ότι «όλοι όσοι έρχονται εδώ δεν θέλουν να καταλήξουν στην Ομόνοια αλλά σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης προς τις οποίες κατά κύριο λόγο μετακινούνται. Δεν είναι δικό μας πρόβλημα επομένως αλλά κοινό πρόβλημα της Ε.Ε.. Αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά η Κυβέρνηση προκειμένου την επόμενη φορά να προωθήσει ένα πιο διεκδικητικό πλαίσιο για λογαριασμό της χώρας μας. Δεν μπορεί στην Ε.Ε. να σφυρίζουν αδιάφορα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου