Με καθυστέρηση ενός εξαμήνου τίθεται σε εφαρμογή, από 1ης Ιουλίου 2009, η διάταξη που επιβάλλει την ύπαρξη «ταυτότητας» στο λάδι.
Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, πλέον στις συσκευασίες ή στις ετικέτες των συσκευασιών θα πρέπει να αναγράφεται «εξαιρετικά παρθένο» ή «παρθένο» ελαιόλαδο, η χώρα παραγωγής ελαιόλαδου και η χώρα συγκομιδής ελαιοκάρπου.
Σε περίπτωση που οι χώρες συγκομιδής ελαιοκάρπου ή παραγωγής ελαιόλαδου είναι περισσότερες από μία, θα πρέπει να αναγράφονται κατά φθίνουσα σειρά, ανάλογα με τις ποσότητες που χρησιμοποιήθηκαν κατά την τυποποίηση.Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν εγκαταστάσεις «εξαιρετικού παρθένου» ή «παρθένου» ελαιόλαδου υποχρεούνται να εφοδιαστούν με τη σχετική έγκριση, καθώς και με τον αλφαριθμητικό αριθμό αναγνώρισης, ο οποίος υποχρεωτικά θα αναγράφεται στις συσκευασίες ή στις ετικέτες των συσκευασιών.Προκειμένου να λάβουν τη σχετική έγκριση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση, συνοδευόμενη από φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά εις διπλούν, στη Διεύθυνση ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής - Τμήμα Ελαίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της νομαρχίας Λέσβου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου